Nyheter

Linda Andersson tar över som vd på Derome Timber

Linda Andersson Derome
Linda Andersson är ny vd för Derome Timber. Foto: Derome

Linda Andersson är ny vd för Derome Timber. 
– Vi har en utmanande tid framför oss och det gäller för oss att verkligen nyttja det som är våra styrkor, säger hon.

Den 1 januari tillträdde Linda Andersson tjänsten som vd för Derome Timber. Hon tar över efter Gunnar Jakobsson som går i pension. Hon kommer närmast från rollen som koncernmarknadschef inom Derome. Före det har hon bland annat arbetat med frågor kopplade till svenska skogsbruket på Sveaskog.

– Jag ser fram emot att lära känna mina nya kollegor och att tillsammans med dem fortsätta utveckla verksamheten och våra kunderbjudanden, säger hon.

Hon lyfter fram en spännande verksamhet som spänner hela vägen från skogen till exportaffärer på en världsmarknad.

– Derome Timber är själva hjärtat i koncernen och starten på vår kedja ”Från skog till färdigt hus”. Det är här vi köper in och förädlar virket som våra systerbolag i Derome och även våra externa kunder i Sverige och övriga världen använder för att bygga hållbart i trä.

”En utmanande tid framför oss”

Både i Sverige och internationellt påverkas byggsektorn av inflation och höga räntor. Något som påverkar marknadsläget under kommande år.

– Vi har en utmanande tid framför oss och det gäller för oss att verkligen nyttja det som är våra styrkor, såsom bredden i vårt erbjudande, vår närhet till kunderna och förmåga att snabbt kunna ställa om utifrån deras behov. Det är också en styrka för oss att arbeta både på svensk och internationell marknad eftersom de ofta utvecklas i olika takt vilket ger en mer stabil försäljning.

Samtidigt som Derome nu möter en tuff marknad satsar företaget för framtiden med omfattande investeringar i utökad sågverksproduktion.

– Vi tror på en stark framtid för träprodukter och träbyggandet. För att kunna växa med våra kunder genomför vi miljardinvesteringar i utökad produktionskapacitet. Det tillsammans med en enorm kompetens i företaget gör oss till en stark partner på marknaden, avslutar Linda.