Nyheter

Lindbäcks köper Blatraden AB

Lindbäcks Bygg köper kompisitföretaget Blatraden AB.
Företagen har ett pågående samarbete och nu tar man det vidare och bildar även ett nytt bolag som ska tillverka badrumsmoduler.

Kompositföretaget Blatraden AB, Öjebyn, har under några år samarbetat med Lindbäcks Bygg när det gäller utveckling av lösningar för våtrumsgolv i kompositmaterial.
Ett samarbete som nu resulterat i att Lindbäcks Bygg köper Blatraden AB och samtidigt bildar ett nytt bolag, PodComp, som utifrån Blatradens prototyper ska tillverka badrumsmoduler i kompositmaterial.

Lindbäcks Bygg som huvudägare bildar PodComp tillsammans med vd för Blatraden Peter Lundmark och två av Lindbäcks Byggs anställda, Mikael Söderberg och Tomas Sjödin.
– Vi är mitt uppe i planering och utveckling av byggprocess och produktionslösningar för vår nya fabriksetablering på Haraholmen. Blatradens kunnande inom komposit som en del av utvecklingen av vår byggteknik är mycket värdefull. Den prototyp de tagit fram och som vi testat i våra nya studentbostäder ska vi nu börja producera genom PodComp, berättar Stefan Lindbäck i ett pressmeddelande. 

Blatraden AB utvecklar och tillverkar produkter i fiberkomposit och medverkar i nationella och internationella forskningsprojekt som till exempel att ta fram material från förnyelsebara råvaror, nya produktionsmetoder och applikationer för kompositmaterial.

Blatraden blir dotterbolag till Lindbäcks Bygg och anställda vid Blatraden följer med i överenskommelsen.