Nyheter

Ljusare för Byggmästar’n

Byggmästar’n i Skåne har fått in två stora ordrar i april.

Byggmästar’n i Skåne har fått i uppdrag att bygga Ramlösa äldreboende med 64 lägenheter åt Kärnfastigheter i Helsingborg, samt om-, till- och nybyggnad av Häckebergaskolan och Genarps skola åt Lundafastigheter. Produktionen ska starta omgående.

Totalt har orderingången i april landat på drygt 105 miljoner kronor för Byggmästar’n. Det är betydligt bättre än orderingången under årets tidigare månader, som enligt vd Carin Stoeckmann har legat på omkring tio miljoner per månad.

Byggmästar’n i Skåne har klarat lågkonjunkturen relativt väl hittills, men sade upp ett tiotal hantverkare vid årsskiftet. Med den förbättrade orderingången i april rekryterade företaget sju hantverkare i förra veckan.

Återanställer ni dem som fick lämna företaget?
– Både och. Några har kommit tillbaka men några är nya. Vi har rekryterat på byggservicesidan men sa upp murare på entreprenadsidan för att vi hade svårt att hitta sysselsättning åt dem, säger Carin Stoeckmann.

Nu är Byggmästar’ns prognos att omsättningen under 2009 kommer att landa på 480 miljoner kronor, vilket innebär en ökning från förra årets omsättning, 462 miljoner.

– Det är bättre än vad vi trodde vid årsskiftet, säger Carin Stoeckmann.

Vänder marknaden nu?
– Det är för tidigt att säga. Våra kunder säger att det är fler som tittar på bostäder nu, men det innebär inte att de får låna av banken. De måste tåla högre räntor.