Nyheter

Lockar bostadsköpare med träningspass

Riksbyggen bjuder på ett crossfitpass och sedan på bostadsvisning. Foto: Getty Images

Riksbyggen tar till ett annorlunda knep för att locka tänkbara köpare till en visning i Uppsala: ett crossfitpass i en närliggande park.
– Vi vill visa på platsens identitet: nära till både centrum och grönytor, säger Karin Dimander Lannergård, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad i Uppsala.

I förtätningsprojektet har Riksbyggen byggt flera hus på det som tidigare varit en parkeringsyta vid Väktargatan och Råbyvägen i Kvarngärdet, Uppsala. Nu håller de på att bygga etapp fem, brf Aftonfalken. Den består av totalt 91 lägenheter, från ett rum och kök och upp till fyra rum och kök. Planerad inflyttning är nästa år. 
Inför den kommande visningen diskuterade medarbetarna på kontoret i Uppsala hur de ska visa upp området för intresserade. 

– Vi hade ett kreativt möte hur kan vi få dit personer som får uppleva Brf Afonfalkens unika läge. Bo i city och hör stadens puls samtidigt som du kan ta ett kliv ut i en stor grönskande park för lugn, träning och rekreation. Vi är alla intresserade av träning och en av våra medarbetare tränas crossfit och det var så idén väcktes,  säger Karin Dimander Lannergård. 

Tillsammans med Raw Training Center bjuder Riksbyggen in till ett högintensivt crossfitpass Kapellgärdsparken på söndag. En park som hon beskriver som ”mysig, lite bortglömd och bara ett stenkast från bostäderna.”
– Den är värd att visas upp för både de som redan bor i Uppsala och för de som funderar på att flytta till området.

Efter passet får alla som vill följa med till en visningslägenheten, där det bjuds på något att äta – och visning.
Hittills har över 130 personer anmält intresse för ”Årets svettigaste visning i Uppsala” på Riksbyggen Uppsalas Facebook-sida.
– Så intresset är stort. Det ska bli spännande att se vad utfallet blir av det hela. 

Har ni gjort något liknande förut?
– Nej, men vi försöker att tänka utifrån vad som är unikt för platsen och tänka människan i varje läge. Vad tycker människor om och  finns det något på denna plats som vi med våra bostäder och platsen kan tillgodose?

Varför vill ni testa just träning i parken? 

– Vi vill både inspirera till att fler ska röra på sig men också slå ett slag för Kapellgärdsparken. Parken är en riktig Uppsalapärla, en gömd oas som är perfekt för picknick, träning eller att bara hänga i men som många Uppsalabor inte ens vet vart den ligger. Vi tyckte att den var så otroligt bra ur ett hälsoperspektiv samt också kunna öka kännedomen om att det finns en grönskande park mitt i city för Uppsalaborna.

Hur kan man koppla bostäder till crossfit?
– Genom att vi människor söker oss ofta till likasinnade. Här var det mest att aktiviteten skulle locka och att vi får möjlighet att visa upp vårt projekt Brf Aftonfalken vilket gör att vi kanske får ett intresse för våra bostäder.

Vilka hoppas ni locka till träningen och bostadsvisningen?
– Intressenter av våra bostäder i Aftonfalken såklart som är nyfikna på vad som händer samt också träningsintresserade som kan få upp ögonen för våra lägenheter och som faktiskt i går i bostadstankar.

Ska du själv vara med och träna?
– Det tänkte jag.