Nyheter

Logistik och kontor på 450 000 kvadrat

Ilustrationer: NCC

NCC utvecklar ett modernt logistik-, handels- och kontorsområde i Älvsundadalen mellan Sollentuna och Upplands Väsby.
Enligt NCC är intresset är stort för etableringar i Norrort.

Det är ett stort område som NCC utvecklar mittemot Infracity Väst. Totalt cirka 450 000 kvadratmeter mark handlar det om, vilket innebär en stor satsning under många år framöver.

– Vi kan börja bygga vid årsskiftet med inflyttning första kvartalet 2017 förutsatt att detaljplanen vinner laga kraft. Älvsundadalen kommer att bebyggas med handel längst österut och lager/logistik med tillhörande kontor i väster, säger Richard Helgesson på NCC.

Han märker ett stort intresse för lager och logistiklokaler lite närmare Stockholm.
– Rosersberg är bra om man vill sitta nära Arlanda, men det är också många som även vill kunna ta sig snabbt in till Stockholms city. Och det råder brist på nybyggda logistikområden närmare Stockholm.

Från Älvsundadalen tar det cirka 15 minuter att ta sig till Arlanda och 20 till centrala Stockholm. Området är lättillgängligt direkt intill E4:an och infrastrukturen i området kommer att byggas ut successivt med bland annat cykelvägar och kollektivtrafiklösningar.

– Vi kan erbjuda moderna och högeffektiva höglager från 2 000 kvadratmeter och uppåt. Både multitenantfastigheter och större lokaler på 10 000-30 000 kvadratmeter för enskilda hyresgäster, säger Richard Helgesson.

Byggnaderna certifieras enligt Breeam och får en energikostnad på minst 25 procent under lagkraven. Goda materialval och miljökloka lösningar ger dessutom ett behagligt inneklimat.

– De flesta etableringar idag sker norr om Stockholm. Här finns närheten till Arlanda, Uppsala och E18 mot Västerås. Vi tror på en fortsatt stark utveckling i Norrort, avslutar Richard Helgesson.