Nyheter

Lurade till sig halv miljon

Förra hösten dömdes 41-åringen i en omfattande svartjobbshärva inom bygg- och åkeribranschen. Nu misstänks han ha lurat till sig sjukersättning samtidigt som han jobbat svart.

Försäkringskassan misstänker att mannen lurat till sig en halv miljon kronor i felaktig sjukersättning, skriver Smålandsposten. Nu ska polisen i Kronoberg påbörja en utredning kring misstankarna om grovt bedrägeri.

Utredningen är en del i Skatteverket i Växjös fortsatta nystande i alla de sidospår som höstens hovrättsdom i en omfattande svartjobbshärva i bygg- och åkeribranschen innehöll. 41-åringen dömdes då till villkorlig dom för medhjälp till skattebrott. Ärendet gäller att flera personer jobbade svart samtidigt som de hade olika typer av bidrag.

I dagarna kom beslut från skattenämnden om att ett byggföretag som varit del av härvan upptaxeras rejält, skriver Smålandsposten. Arbetsgivaravgifterna höjs med 5,2 miljoner kronor, bolaget ska betala 1,9 miljoner i mervärdesskatt och dessutom skattetillägg på 1,4 miljoner kronor.