Nyheter

Malmö får nytt landmärke

Malmö stad ger klartecken för spektakulärt bostadshus vid Dockplatsen. Bild: Foajb

Stadsbyggnadsnämnden har beslutat att bevilja bygglov för ett nytt landmärke vid Dockplatsen i Västra Hamnen. Två torn på 18 respektive 26 våningar kommer att förändra Malmös skyline.

Bostadshuset blir en spektakulär byggnad med två höga torn på 18 respektive 26 våningar, som kommer att utgöra en kontrast till den lägre bebyggelsen i området. Antalet bostäder blir 157 stycken, och på bottenvåningarna blir det plats för kontor, restaurang, caféer och butiker. På taket planeras det för terrasser och en gemensam bostadsgård.

– I takt med att staden växer och förändras får Malmö en ny siluett och Västra hamnen ett nytt, modernt bostadshus som drar uppmärksamheten till sig samtidigt som bostäderna blir fler, säger Sofia Hedén (S), stadsbyggnadsnämndens ordförande, i ett pressmeddelande från Malmö stad.

– Att bygga på höjden på rätt platser i staden skapar en spännande skyline som sätter Malmö på kartan. Med nya restauranger, caféer och butiker skapas livfulla och trygga miljöer, säger Lars Hellström (L), stadsbyggnadsnämndens vice ordförande.

Det nya landmärket är en del av den pågående omvandlingen av Västra Hamnen från industri- och hamnområde till en stadsdel med bostäder, kontor och handelslokaler som pågått under närmare 20 år.