Malmö Live – Malmös nya mötesplats

Malmö Live – Malmös nya mötesplats
Malmös nya kongress-, hotell- och konsertanläggning som byggs på Universitetsholmen har fått sitt namn — Malmö Live.
Malmös nya kongress-, hotell- och konsertanläggning som byggs på Universitetsholmen har fått sitt namn — Malmö Live. På Malmös nya mötesplats kommer kongressdeltagare, musikintresserade, Malmöbor och besökare att samlas för att ta del av det mångsidiga och spännande utbud som kommer att finnas i Malmö Live.

Det första spadtaget togs i juni i år och om tre år ska Malmö Live slå upp portarna. Det är konsert- och kongressverksamheterna som ska utgöra kärnan i verksamheten, men i huset kommer det även att finnas ett hotell med skybar, caféer, restauranger, plats för utställningar och föreställningar och mycket mer.

– Malmö Live fyller många viktiga funktioner på en och samma gång. Vi får en utomordentligt fin anläggning mitt i stan som rymmer såväl en fantastisk kongressanläggning som ett otroligt konserthus och ett fint hotell. På andra håll är sådana här anläggningar ofta stängda för allmänheten när det inte är något arrangemang som pågår. Vi har helt andra ambitioner. Huset ska vara öppet för alla och kommer att vara fullt av liv och rörelse, säger Ilmar Reepalu (S), kommunstyrelsens ordförande.

Den nya kongressanläggningen som nu växer fram är en viktig näringslivssatsning för Malmö Stad. Läget i Malmö City är utmärkt, med närhet till flygplatser och direktförbindelser med buss och tåg. Malmö Live är också en storsatsning på musiken och kulturen i staden. Malmö Symfoniorkester får tillgång till konsertlokaler i världsklass men lokalerna kommer även att bli live-scen för gästande artister och övrigt kulturutbud i Malmö.

Att huset ska ha olika typer av verksamheter under ett och samma tak har också varit en utmaning i namnprocessen. I en serie med workshops arbetade representanter från Malmö stad, Malmö Symfoniorkester och Clarion Hotels fram en samsyn kring anläggningens gemensamma erbjudande och karakteristika.

– Ett namn ska vara lätt att lägga på minnet, men vi har också haft många andra variabler för ögonen under arbetet med namnfrågan. Namnet skulle lyfta Malmö, vara internationellt gångbart och spegla såväl husets övergripande och gemensamma karaktär såväl som de enskilda aktörernas. Malmö Live har de egenskaperna, säger Anders Mellberg, kommunikationsdirektör i Malmö stad.

Relaterade artiklar

Avtal klart för bygget av Uppsalas nya arena
Bygger ny hotelldel i form av en båt
Tecknar avtal om bygge av kontor värt 800 miljoner
Bygger ut anstalten för 900 miljoner kronor