Nyheter

Martin Dahlgren är Oljibes nya vd

Martin Dahlgren, vd Oljibe. Foto: Oljibe

Martin Dahlgren är ny vd för Oljibe. Han har över 15 års erfarenhet i ledande befattningar varav nio år som vd inom bygg-, teknikkonsult och IT-branschen.  

Martin Dahlgren har en bakgrund som vd för Zengun, Besedo och Energo, och har tidigare erfarenhet från Tobin Properties, Hifab och Skanska. 

Martin Dahlgren är 45 år och civilingenjör från Luleå tekniska universitet. 

– Martin har god dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt leda bolag genom förändring bland annat inom tillväxt-, digitaliserings- och organisationsutveckling. Med Martin som vd får Oljibe ett modernt, värderings- och målstyrt ledarskap som kommer att bidra till vår ambition om att vara såväl kundernas som medarbetarnas självklara val i en byggbransch som är i snabb förändring. Jag är glad och stolt över att Martin valde att bli en del av vårt familjeföretag där långsiktighet, samverkan, nytänkande och tydliga värderingar alltid kommer vara i fokus, säger Hjalmtyr Daregård, arbetande styrelseordförande samt tredje generationen i familjeföretaget Oljibe.

– Oljibe har ett gott renommé i branschen och en stark företagskultur som präglas av nytänkande och imponerande framåtanda. 68 års verksamhet utan en juridisk tvist och de många återkommande kunderna är ett tydligt kvitto på detta. Erbjudandet om att leda familjeföretaget i en ny utvecklingsfas med en långsiktig målbild och tydlig agenda var enkelt tacka ja till. Jag ser fram emot att tillsammans med kunder, samarbetspartners och mina nya kollegor få vara med och utveckla Oljibe in i framtiden, säger Martin Dahlgren, vd i Oljibe AB, i ett pressmeddelande.

Oljibe utför nybyggnad och ombyggnad av kontor, butiker, skolor, industrilokaler,lab- och forskningslokaler, vårdboenden och samhällsfastigheter. Oljibe är ett familjeägt byggföretag som aldrig varit i en juridisk tvist sedan starten för 68 år sedan, omsätter drygt 500 mkr och har verksamhet i Stockholm, Uppsala och Södertälje. 

Martin Dahlgren tillträdde som vd för Oljibe AB i somras.