Bolag

Martinssons går mot strömmen

Martinssons rekryterar tio personer.
Några av Martinsons nyanställda 2023. Övre raden, från vänster: Johannes Lidström, Emma Dahlgren, Joakim Gustafsson. Nedre raden, från vänster, Nils Gustavsson, Mikael Lindberg, Andreas Granstedt. Foto: Martinssons

Bakgrunden till rekryteringen är dels en ökad efterfrågan på stomsystem i trä i Sverige, men även satsningen man gör i Norge.
– Det känns riktigt bra och ligger helt i linje med vår strategi, säger vd:n Joakim Gustafsson.

Det handlar om tio strategiska nyanställningar och berör avdelningar som sälj, kalkyl, konstruktion och projektledning. Enligt bolaget har man en orderstock som sträcker sig över ett år framåt.

– Vi behöver en snabbfotad och mindre sårbar organisation, inte minst nu när vi ska in på den norska marknaden. Jag tycker att vi har en riktigt bra marknadsposition med vårt breda erbjudande med många spännande projekt där vi märker hur trä som material tar andelar från stål och betong. Det här betyder att vi behöver fortsätta enligt vår offensiva strategi och fylla på med fler individer och kompetens. Eftersom vi tror på en fortsatt rejäl tillväxt kommande år behövs en organisation som står redo, säger Joakim Gustafsson.

Ambitionen är att bygga upp en högre närvaro i grannlandet under 2024.
– Den norska marknaden har hunnit längre än i Sverige när det kommer till träbyggande. Där är det mer av en självklarhet att bygga så hållbart som möjligt och vi har ett helhetserbjudande som ligger helt rätt i tiden, enligt Joakim Gustafsson.