Bolag

Maskinuthyrare får ny vd

Samuel Alteborg på posten som vd för Cramo AB
Samuel Alteborg på posten som vd för Cramo. Foto: Cramo

Samuel Alteborg utses till ny vd för maskinuthyrningsföretaget Cramo. Han efterträder Henrik Norrbom som lämnar rollen och påbörjar ett nytt uppdrag utanför Cramokoncernen.

Efter snart fyra år som vd för Cramo lämnar Henrik Norrbom bolaget och går till rollen som vd och koncernchef för Norva24. Henrik efterträds av Samuel Alteborg på posten som vd för Cramo AB.

Samuel Alteborg som varit anställd som finansdirektör för Cramo sedan 2020. Han har en civilingenjörsexamen i industriell ekonomi från Linköpings universitet. Samuel började sin karriär inom Scaniasfären för att senare arbeta med strategi och verksamhetsutveckling inom konsultbolaget McKinsey & Company. Under fem år inom telekomkoncernen Telia Company var han bland annat vice vd och operativ Chef för Teliaägda infrastrukturbolaget Skanova.

– Under mina tre år på Cramo har jag haft förmånen att få arbeta i ett bolag med fantastiska ledare och medarbetare som verkligen gör allt varje dag för att hjälpa och serva våra kunder. Med våra starkare ägare i ryggen har vi kunnat växa vår affär långt mer än marknaden och också kompletterat affären med ett antal spännande förvärv. Den strategi och plan vi som ledningsgrupp och bolag lagt för vår fortsatta utveckling och tillväxtresa ligger fast, säger Samuel Alteborg.

Han tillträder tjänsten som vd 1 juli 2023 och ingår därefter också i Cramokoncernens ledningsgrupp.

Henrik Norrbom finns kvar inom bolaget i en rådgivande funktion fram till och med 17 september 2023.