Nyheter

Matchar ihop hyresgäster

Parkstråket i Haninge. Bild: Semrén Månsson

I Haninge utanför Stockholm bygger Wallenstam totalt sett 285 hyreslägenheter i projektet Parkstråket som nu är under successiv inflyttning. I de 17 delningslägenheterna som Colive hyr ut bor hyresgästerna tillsammans i fullt möblerat boende för 5 till 6 personer. 
Alla bostadssökande genomgår en personlig roomiematchning för att öka förutsättningarna för att alla ska trivas så bra som möjligt i den delade lägenheten. Genom matchningsverktyget får de sökande svara på ett antal frågor om vanor intressen, mat, ordning och värderingar. 
– Genom vårt delägande i Colive vill vi möta det ökade intresset som vi ser för nya boendelösningar, Parkstråket i Haninge blir det första projektet som nu sjösätts. Delningslägenheterna är en smart, yteffektiv och modern boendeform som bidrar till att avhjälpa bostadsbristen för unga vuxna, främja sociala relationer och umgänge, säger Mathias Aronsson, vice vd på Wallenstam, i ett pressmeddelande.

Det som man menar ska locka hyresgästerna är att de boende har förutom ett eget rum tillgång till en stor lägenhet som är modern och  fullt möblerad samt en våning som är husets gemensamma Coliveklubb med lounge, co-working area, mötesrum, kaffemaskin, pentry och olika communityevents. Helt enkelt mer plats för umgänge, spel, arbete, plugg eller filmkvällar.

– Sedan jag flyttade in hos Colive har jag tänkt mycket på hur fysiskt utrymme påverkar våra relationer. Att bo med andra underlättar verkligen att uppehålla ett rikt socialt liv. De jag bor och delar gemensamma ytor med, samt smidigheten i att flytta in med bara tre väskor då allt annat finns på plats är den stora anledningen till att jag valt att vara en Coliver, säger Anton Linderholm, boende i en Colive-hubb i Stockholmsområdet.  

Genom en app kan de boende chatta med roomies, planera events, middagar och även boka tvättmaskin, bilpool och cykelpool.