Nyheter

Matleverans ingår i bostadsköpet

I april kommer de första boende att flytta in i Brf Skulpturparken i Sköndal. Foto: Einar Mattsson

Einar Mattsson testar ett annorlunda grepp: tre månader av fri mat som levereras hem till de som köper lägenhet i Brf Skulpturparken.
– Det är ett roligt sätt lyfta fram fördelarna med smarta lösningar som digitala lås. Men som vi ser det så är det här bara början, säger Jonas Palén, sälj- och marknadschef på Einar Mattsson Projekt AB.


Einar Mattssons projekt är beläget vid korsningen Thorsten Levenstams Väg och Sköndalsvägen i Sköndal i Stockholm. Skulpturparken är ett nytt bostadskvarter som består av 83 bostadsrätter, ettor till och med fyror. De första boende kommer att flytta in under april.

Inför starten av Skulpturparkens andra försäljningsetapp i början av mars lanserade Einar Mattsson ett erbjudande om fri mat i tre månader för de som köper bostad i projektet.

– Vi jobbar hårt för att förenkla människors vardag och digitala lösningar som lås är en del av det arbetet, säger Jonas Palén, sälj- och marknadschef på Einar Mattsson Projekt AB.

Med de digitala låsen kan de boende, via en app, öppna bostaden för olika typer av leveranser, även om de själva inte är hemma.

– Vi vill visa på alla möjligheter som finns och få de boende att testa fullt ut. Det finns förstås många fler möjligheter än matleveranser, men alla måste ju äta och det är bekvämt att få maten hem, så vi tyckte att det passade fint att börja med just mat. Reaktionerna har varit väldigt positiva och många tycker att det ska bli roligt att testa.

Praktiskt går det till så att den som köper en lägenhet får ett antal krediter att köpa mat för hos matleverantören per månad. En kredit = en krona och ju större lägenhet desto fler krediter. 6 000 krediter i månaden för den största lägenheten.

– Vi vet att alla är olika och att familjerna, eller antalet boende i lägenheten kan variera från vecka till vecka, så vi har utgått från antalet sovrum och ett schablonbelopp för matkostnader. Tanken är att det ska täcka månadens matkostnader. Blir det krediter kvar en månad kan de sparas till nästa månad, säger Jonas Palén.

När det är dags för leverans av maten får beställaren, eller lägenhetsinnehavaren, en notis att det är på gång och kan då antingen ta emot maten själv, eller välja att skicka en kod till leverantören så att de kan gå in i lägenheten.

– Är beställaren inte hemma så ställer leverantören in kylvarorna i kylskåpet. Via en app går det också att följa leveransen.

Det kommer notiser när dörren öppnas och när den är låst igen, samt ett videokvitto över leveransen när den är slutförd.

Det är första gången Einar Mattsson erbjuder mat i samband med bostadsköp, men förmodligen inte sista. Tvärtom är det nog bara början.

– Vi testar gärna igen i nya projekt. Men vi har också börjat fundera på hur vi ska kunna ta det vidare och skapa fler möjligheter till ett enklare och bekvämare liv för de boende. Det finns flera tjänster som är möjliga förutom matleveranser, till exempel leveranser av paket och tvätt samt städtjänster, säger Jonas Palén.