Nyheter

Mats Paulsson lämnar vd-posten

Grundaren Mats Paulsson, 67, kliver åt sidan i Peab. I början av maj lämnar han posten som vd och koncernchef till Jan Johansson.

Det här är faktiskt inte första gången som Mats Paulsson lämnar ifrån sig vd-rollen. För 17 år sedan gjorde han det också, men bara för några år.

— Vi gjorde så mycket affärer och jag hade så mycket åsikter. Till slut sa de att det är lika bra att du kommer in igen. Det viktigaste är att man tycker att det är roligt och att man är frisk, sa Mats Paulsson i en Byggvärldenintervju för ett par år sedan.

Men vid 67 års ålder är beslutet att kliva åt sidan sannolikt mer långvarigt. Och Mats Paulsson kommer att kvarstå som vice styrelseordförande i bolaget.

Den nya vd:n Jan Johansson, 52, är civilingenjör och började i Peab 1986. Han har varit vice koncernchef med ansvar för Peabs operativa verksamhet sedan 2009.

— Han har under den tiden på ett övertygande sätt visat att han är kompetent och kvalificerad för att axla rollen som vd och koncernchef. Jag är säker på att Jan kommer att föra företaget vidare i Peabs anda på ett utmärkt sätt, säger Peabs styrelseordförande Göran Grosskopf i ett pressmeddelande.

Göran Grosskopf är också mycket nöjd med att Mats Paulsson blir kvar som vice styrelseordförande.