Nyheter

Med dolda talanger

Att de ägnar sig åt byggande visste vi förstås. Men har ni hört om skådisen som blev byggchef? Eller projektledaren på NCC som älskar sportsliga utmaningar?

Sporttjejen som siktar högt

Sport i största allmänhet och skidor i synnerhet. Maira Slokenbergs, projektutvecklare på NCC, gillar sportiga utmaningar på sin fritid.
— Jag hade siktat in på Vasaloppet i år men tyvärr har jag varit sjuk nu så det är osäkert om jag kan åka, säger hon.

Vasaloppet ingår i Klassikern, tillsammans med Vätternrundan, Lidingöloppet och Vansbrosimmet. Det var denna som Maira Slokenbergs i slutändan siktat in sig på i år. Nu ser de planerna osäkra ut.

Det kanske var lika bra, det låter jobbigt med Klassikern.
— Nej, det är kul, bland annat för att det är tydliga mål som det är skönt att uppnå. Det är också roligt att utvecklas.

Maira Slokenbergs startade sin ”sportkarriär” för bara några år sedan, då en väninna från dåvarande arbetsplatsen Vägverket drog med henne på en skidtävling. Numera har hon också upptäckt att hobbyn kan vara bra på jobbet också.

— Ja, förutom att jag mår bättre så är det många inom byggbranschen som håller på med sport på fritiden. Det handlar nog om att vi är målinriktade. För mig som projektutvecklare och partnerinledare är det bra eftersom vi får en gemensam beröringspunkt i början.

Skådisen som blev byggchef

Johnny Kellner är numera teknik- och miljöchef på Veidekke. Men det har inte alltid varit så. Som barn var han en riktig stjärna. På teaterscenen alltså.

Som femårig palt stod han i ungefär ett år på ärofyllda Oscarsteatern i Stockholm, tillsammans med musikal- och teaterlegenderna Ulla Sallert och Sigge Fürst.

— Ha ha. Ja det var länge sedan. Det var uppsättningen av operetten South Pacific. Det var min mamma som var intresserad och gick på audition med mig. Själv förstod jag väl inte så mycket, kommenterar han.

Så det är ingen karriär du drömmer om i dag?
— Nej, inte alls. I dag gillar jag att snickra, fiska och idrott. Jag var till exempel ordförande i Nacka FF i flera år.

Har du haft användning av dina erfarenheter i vuxen ålder?
— Svårt att säga. Jag har ju inte svårt för att prata offentligt vilket jag gör ofta. Kanske att det hänger ihop.