Nyheter

Medalj till Emma Jonsteg

Emma Jonsteg tilldelas Olle Engkvist medalj 2014 för att hon som engagerad och stilistiskt driven debattör i samhällsbyggandet skapar meningsfull dialog.

Olle Engkvist medalj för högklassig journalistik är en årlig utmärkelse som har delats ut sedan 1967 med en lång rad mottagare i form av journalister, skribenter, fotografer och arkitekter. Årets mottagare är Utopia Arkitekters vd, Emma Jonsteg. Hon fick ta emot sin medalj i samband med Stockholms Byggnadsförenings högtidsmöte där Mona Sahlin medverkade som talare.

Mottagaren av medaljen utses av stipendienämnden i Stockholms Byggnadsförenings stiftelse för Olle Engkvist-priset. Nämndens motivering lyder:

Medalj ska tilldelas Emma Jonsteg, för att som engagerad och stilistiskt driven debattör i samhällsbyggandet, skapa meningsfull dialog. Hennes senaste publicistiska projekt, podden Snåret, som belyser byggprocessen ur olika perspektiv, har snabbt nått en allt mer växande publik och fått stort genomslag i sociala medier.

– Motiveringen är jättefin och jag är väldigt glad för att mitt arbete med att driva debatt och att skapa konstruktiva samtal i branschen uppmärksammas på det här sättet. Det kanske borde delas ut fler medaljer i vår bransch för att få lite bättre fart på debatten, säger Emma Jonsteg, som sedan starten 2008 förekommit flitigt i samhällsbyggnadsdebatten med fokusområden som kvalitet, markpolitik och hållbarhet.