Medalj till Emma Jonsteg

Medalj till Emma Jonsteg
"Engagerad och stilistiskt driven debattör inom samhällsbyggande"

Emma Jonsteg tilldelas Olle Engkvist medalj 2014 för att hon som engagerad och stilistiskt driven debattör i samhällsbyggandet skapar meningsfull dialog.

Olle Engkvist medalj för högklassig journalistik är en årlig utmärkelse som har delats ut sedan 1967 med en lång rad mottagare i form av journalister, skribenter, fotografer och arkitekter. Årets mottagare är Utopia Arkitekters vd, Emma Jonsteg. Hon fick ta emot sin medalj i samband med Stockholms Byggnadsförenings högtidsmöte där Mona Sahlin medverkade som talare.

Mottagaren av medaljen utses av stipendienämnden i Stockholms Byggnadsförenings stiftelse för Olle Engkvist-priset. Nämndens motivering lyder:

Medalj ska tilldelas Emma Jonsteg, för att som engagerad och stilistiskt driven debattör i samhällsbyggandet, skapa meningsfull dialog. Hennes senaste publicistiska projekt, podden Snåret, som belyser byggprocessen ur olika perspektiv, har snabbt nått en allt mer växande publik och fått stort genomslag i sociala medier.

– Motiveringen är jättefin och jag är väldigt glad för att mitt arbete med att driva debatt och att skapa konstruktiva samtal i branschen uppmärksammas på det här sättet. Det kanske borde delas ut fler medaljer i vår bransch för att få lite bättre fart på debatten, säger Emma Jonsteg, som sedan starten 2008 förekommit flitigt i samhällsbyggnadsdebatten med fokusområden som kvalitet, markpolitik och hållbarhet.