Nyheter

Mer semester högst <br></br> på önskelistan

Mer semester. Det är vad vi helst vill ha ut av jobbet just nu. Över hälften skulle förhandla om längre ledighet om de sökte nytt jobb.

Mycket vill ha mer. Så framför allt höginkomsttagare med mer än 25 dagars semester är intresserade av mer ledighet, enligt en undersökning som tjänstepensionsföretaget Alecta låtit Demoskop genomföra.

63 procent av dem som svarade på frågan om vilka förmåner de skulle förhandla med en ny arbetsgivare om uppgav arbetstiden och 54 procent svarade att det var specifikt extra semester de ville åt.

Även kompetensutbildning är en eftertraktad förmån, som 51 procent önskade. Pensionen vill 46 procent förhandla om, motionsbidrag 41 procent, sjuk- och sjukvårdsförsäkring 38 respektive 36 procent, mobiltelefon 30 medan tjänstebil intresserar bara 17 procent och dator i hemmet 15 procent.

— Egentligen är det konstigt att så många fortfarande prioriterar förmåner som mobiltelefoner och gymbidrag när det är förmåner som tjänstepension, arbetstid och semester som verkligen spelar roll, säger Alectas pensionsekonom Eva Adolphson i ett pressmeddelande.

Elisabeth Vene / Ny Teknik

Läs fler nyheter på www.nyteknik.se