Nyheter

Metrolit Byggnads AB rekryterar vd från BTH Bygg

John Söderberg har utsetts till ny VD för Metrolit Byggnads AB (publ). Han tar över efter Kjell Westerberg som lämnar sin operativa roll i företaget för att arbeta med utvecklingsfrågor i moderbolaget Metropol Fastighets AB.

John Söderberg kommer närmast från BTH Bygg AB där han har arbetat som VD sedan 2011. John har en lång erfarenhet som ledare inom bygg- och fastighetsmarknaden, med många år inom Skanskakoncernen bland annat. Sedan 2014 är han styrelseledamot i Stockholms Byggmästareförening. 

– Metrolit har varit mycket framgångsrika sedan starten 1986. Jag ser fram emot att tillsammans med alla metrolitare förvalta företagets historia och starka varumärke och samtidigt blicka mot framtiden. Bolaget står inför en spännande utveckling, säger John Söderberg, i ett pressmeddelande.

 – Metrolit har för avsikt att vidareutveckla verksamheten under de närmaste åren. Orderstocken är god och det finns en rad positiva faktorer på byggmarknaden som gör att det finns gynnsamma förutsättningar för detta, säger Kjell Westerberg.

John Söderberg tillträder som VD för Metrolit Byggnads AB den 4 januari 2016.