Nyheter

Michael Berglin utses till vd för Serneke Group

Michael Berglin, vd för Serneke Group
Michael Berglin. Foto: Serneke
Styrelsen i Serneke Group har utsett Michael Berglin till vd och koncernchef. Han har sedan februari i år haft rollen som tillförordnad vd och tillträder sin permanenta roll omgående. Det framgår av ett pressmeddelande.
När Ola Serneke lämnade rollen som vd för Serneke Group i februari klev Michael Berglin, vice vd i Serneke Group, in som tillförordnad vd och koncernchef. Nu meddelar styrelsen att det blir Michal Berglin tar över rollen som vd.

Ola Serneke fick lämna sitt uppdrag i samband med att det uppdagades att han gjort anonyma inlägg på ett börsforum. Bolaget styrelse valde att tillsätta en extern oberoende granskning för att utreda om det som deras vd gjort varit olagligt. Granskningen visade att inga lagöverträdelser begåtts.

I samband med att rekryteringsprocessen inleddes i februari sa styrelseordförande Jan C Johansson till Byggvärlden att Michael Bergling var ”en stark intern kandidat”.

Efter en ”omfattande och grundlig rekryteringsprocess” anser styrelsen att Michael Berglin är den mest lämpade kandidaten att leda Serneke Group i den förändringsprocess som bolaget nu genomgår.

Michael Berglin har varit anställd i Serneke sedan 2012 och har tidigare haft rollen som vice vd.