Nyheter

Miljardorder till Lindbäcks

Byggföretaget Lindbäcks kommer att bygga 2 000 lägenheter åt Rikshem de närmaste fem åren. Ordern är värd mer än två miljarder kronor och är den största någonsin för det Piteåbaserade familjeföretaget som i år firar 90 år.

– Vi är naturligtvis oerhört glada och stolta över att Rikshem har valt att lägga denna stora order hos oss. Vi har haft gemensamma projekt under flera år i Mälardalen och det är med ödmjukhet vi tar på oss ansvaret för denna stora byggsatsning, säger Stefan Lindbäck, vd på Lindbäcks Bygg, i ett pressmeddelande.

Inledningsvis omfattar avtalet en beställning på 2 000 lägenheter men i avtalet finns en option på ytterligare 500. Husen, som är ritade av White Arkitekter, kommer att byggas i olika tillväxtorter, bland annat i Mälardalen och i Öresundsregionen. Lindbäcks räknar med att första projektet inleds redan före sommaren. Det blir framförallt hyresrätter som kommer att byggas vilket gör byggsatsningen till den största i Sverige sedan miljonprogrammen.

– Det är glädjande att Rikshem satsar så mycket på hyresrätter eftersom det råder bostadsbrist på många håll i Sverige. Vi har väntat på att någon byggherre ska ta steget och då det känns det extra roligt att vi får medverka, säger Stefan Lindbäck.

För expansiva Lindbäcks betyder storordern en viktig stabilitet för företaget. Den kommer att uppta 40 procent av företagets produktion.