Nyheter

Minskning av utbudet borätter på Hemnet

Antalet lägenheter till försäljning i storstäderna minskade med 30 procent på Hemnet de senaste veckorna. Foto: Susanne Bengtsson
Utbudet av bostadsrätter till salu på Hemnet har minskat kraftigt de senaste veckorna i innerstäderna i Stockholm och Göteborg. I båda fallen handlar det om en nedgång på närmare 30 procent på några veckor.

Det visar statistik från Hemnet från Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

”Det verkar som om många ville sälja i god tid innan det nya skärpta amorteringskravet infördes den 1 mars. Utbudet har sjunkit de senaste veckorna, vilket är ovanligt den här tiden på året. Det är intressant att se att skillnaden är som störst där priserna är som högst”, säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt.

Han noterar att utbudet av bostadsrätter nådde en rekordhög nivå under vecka sex, i början av februari, och att det sedan minskat vecka för vecka, vilket är ett ovanligt mönster. Vanligtvis stiger utbudet successivt från årsskiftet till en topp före sommaren.

Från vecka sex till vecka nio minskade utbudet av bostadsrätter till salu på Hemnet med hela 27 procent i innerstäderna i Stockholm och Göteborg. I Stockholms län har utbudet minskat med 21 procent under samma period och i hela Sverige med 12 procent.

Nyhetsbyrån Direkt