Nyheter

Moelven varslar om uppsägningar

Moelven
Moelven varslar 20.

Moelven Byggmodul AB i Kil varslar om uppsägningar till följd av arbetsbrist. Detta är en konsekvens av färre byggstarter som lett till lägre efterfrågan på manskapsbodar. Ett varsel om 20 anställda har lagts.

Medarbetarna på Moelven Byggmodul AB i Kil fick under torsdagsförmiddagen information om varslet, som även varit föremål för fackliga förhandlingar.  

– Det är så klart väldigt tråkigt att behöva ge det här beskedet till våra duktiga medarbetare. Vi har gått från att ha en högre efterfrågan än normalt på manskapsbodar till att nu ha en kraftigt minskad efterfrågan. Detta är till stor del ett resultat av färre byggstarter, säger Johan Samuelsson, vd för Moelven Byggmodul AB. 

Totalt handlar det om att upp till 20 anställda kan beröras av uppsägning.  

– Vi ser över möjligheterna för att kunna erbjuda de medarbetare som kan komma att beröras av varslet andra jobb inom Moelven, säger Johan Samuelsson.   

Moelven Byggmodul AB:s andra produktsegment, så som hyrmoduler, bostad och projekt har en fortsatt god efterfrågan. 

Om Moelven Byggmodul AB  Moelven

Byggmodul AB är i dag Skandinaviens ledande producent av industriframställda Byggmoduler i trä. Företaget har i dag 530 anställda och omsätter cirka 1,7-1,8 miljarder kronor. Kunderna är huvudsakligen privata och offentliga byggherrar samt många uthyrningsföretag. Moelvens svenska produktionsanläggningar för modulproduktion i trä finns i Kil, Säffle och Torsby.