Montera ventilationen snabbare

Montera ventilationen snabbare
Fem gånger snabbare att montera, billigare, och mera energieffektivt. – Som klippt och skuret för ventilationsinstallatörer som kommer att renovera lägenheter inom miljonprogrammet, säger Camilla Andreasson på ventilationsföretaget.

En enda hantverkare ska klara att montera det nya ventilationssystemet ”Incapsa” från Lindab.

Den personen gör också jobbet fem gånger så snabbt om man jämför med monteringen av ett system av traditionellt snitt, hävdar företaget.

Monteringen av det moduluppbyggda och patentsökta systemet görs vid ett enda tillfälle, i ett svep. Man slipper spackla, slipa, måla och klä in i gips. Målare och snickare behöver aldrig sättas in. Boende i lägenheten kan bo kvar. Totala priset blir därmed ”betydligt billigare” än att installera ett traditionellt ventilationssystem.

Dessutom är det nya systemet mera energieffektivt än andra kanalsystem den svenska marknaden, enligt Lindab. I kombination med värmeväxlare klarar Incapsa alla nya EU-krav och nationella bestämmelser.

Det ska passa nybyggda hus likaväl som renoveringar av äldre lägenheter.

– Vi har haft miljonprogrammets renoveringsbehov i tankarna när vi utvecklat systemet, vilket är som klippt och skuret för de installatörer som kommer att renovera inom miljonprogrammet, säger Camilla Andreasson, kommunikationsansvarig på Lindab Ventilation.

Relaterade artiklar

NCC bygger ut vattenverk i Umeå
Bygger nytt kafferosteri och huvudkontor
Tecknar bostadskontrakt värt 380 miljoner
Skanska bygger ny bussdepå i New York för 5 miljarder