Nordbygg

Montrar, mingel och mässbesökare

Jonas Anund Vogel, författare och forskare på KTH, signerade sin nya bok "Smarta och hållbara byggnader".

Den stora branschmässan Nordbygg lockar besökarna med 900 montrar. Här är ett axplock från utställarna på mässan.

Erica Norin, Mia Björk och Anna Nordin i Byggvärldens monter.
Vilmer Tungström, VE Markentreprenad, antar utmaningen i jägarvila i Welands monter. Magdalena Forsberg (som klarat 13 minuter) hejar på och stöttar. Varje dag koras en bästa tid och vinnaren belönas med en Weland-cykel från Skeppshult. Det blev ingen cykel för Vilmer, men väl en tårta från kompisarna som lovade fika om han höll ut i tre minuter.
Derome har en stor monter i C-hallen där de visar ett urval av sina produkter. Anders Carlsson, hållbarhetschef, och Ulf Rödholm, kommunikatör, är två av alla medarbetare på plats.
Pilkastning i Dana Lims monter.
Demex visar upp ett brett utbud av grindar, staket och områdesskydd. Deras grind styrs via en app i mobilen.
Bartendern Richard ”Chille” Man på plats i Byggfaktas Håll-Bar för att servera mocktails.
Svensk Byggtjänsts monter är tillverkad av återbrukat material och består av träprodukter från tillfälliga idrottsevenemang.
Vizcons monter har vardagsrumskänsla. Martin Grimberg, marknadsansvarig, och Johan Nilsson, försäljningsansvarig, berättar om plattformen Bygghub, som bland annat hjälper hanterverkare med projekthantering och mängdning.
I XL Byggs monter kan besökarna testa sin pricksäkerhet.
Morten Øien, Dennis Tejlin, och Lars Berg i Lett-Taks monter.
Isotimbers smarta vägglösning med inbyggd isolering.
B-Hallen är som vanligt full av verktyg och maskiner.
OS Worker är ett molnbaserat system som låter hantverkare hantera allt från offerter och orderbekräftelser till fakturor och bokföring. Tim Norell och Erik Kjærstad bemannar montern.
Turkiska företaget Otte säljer tejp för bland annat bygg- och industribranschen. Cansu Coskun och Erkonak Cengiz berättar att det var ett sista-minuten-beslut att åka till Nordbygg och att syftet med deras medverkan är att lära känna den skandinaviska marknaden lite bättre och knyta kontakter.