Nyheter

Morddömda får inte gehör för sin överklagan

Den 21-åring och den 23-åring som dömts för inblandning i mordet på en byggföretagare på Lidingö i fjol får inget gehör efter att ha överklagat till högsta instans. Högsta domstolen nekar prövningstillstånd.

I juni i år dömde Göteborgs tingsrätt sju ungdomar mellan 18 och 23 år för inblandning i mordet på Lidingöföretagaren och inblandning i ett mord på Guldheden, Göteborg. Polisens teori är att det handlade om beställningsmord. 

En 23-åring man från Örebro är fälld för mordet på byggföretagaren, och dömdes till 18 års fängelse i hovrätten för att ha dödat företagaren på Lidingö.

En 21-åring man från Stockholmsområdet är i sin tur fälld för mordet på en småbarnspappa på Guldheden i Göteborg i maj 2018, samt för medhjälp till mordet på byggföretagaren.

När Högsta Domstolen nu nekar prövningstillstånd innebär det att hovrättens domar står fast, meddelar nyhetsbyrån Sirén. Männen döms därmed till 18 respektive 14 års fängelse.

Ett tredje överklagande till HD i den grova brottshärvan gällde en 19-årig kvinna, dömd för grovt vapenbrott. HD väljer att inte heller ge prövningstillstånd i detta fall.