MVB bygger nya lokaler åt försvaret

MVB bygger nya lokaler åt försvaret
Fortifikationsverket beslutat att en ny kontorsbyggnad ska uppföras på Skövde garnison. MVB får uppdraget att bygga. Bild: Fortifikationsverket

Fortifikationsverket ger MVB i uppdrag att uppföra en ny kontorsbyggnad med kasern för anställda yrkessoldater på stadens garnisonsområde. Entreprenaden påbörjas i december och kommer att pågå till andra kvartalet 2024.

Det förändrade säkerhetsläget i omvärlden har medfört att ett omfattande arbete pågår för att stärka det svenska totalförsvaret. För att möta Försvarsmaktens tillväxt och nya behov har Fortifikationsverket beslutat att en ny kontorsbyggnad ska uppföras på Skövde garnison. Byggnaden omfattar 1 800 kvm kontor i två plan och vind.

– Fortifikationsverket har en stark roll i regionen och vi ser därför fram emot ett bra och givande samarbete där vi tillsammans skapar kvalitativa fastigheter och därmed de bästa förutsättningarna för Försvarsmaktens att stärka totalförsvaret. Skövde och Skaraborg är en viktig region för vår verksamhet där vi har lokalt anställda medarbetare med stort engagemang för att bygga och utveckla sitt närområde, säger Henrik Ljungdahl, vd MVB Väst.

Entreprenaden påbörjas i december och kommer att pågå till andra kvartalet 2024.

Sedan tidigare har även MVB varit med och byggt en utbildningshall åt försvaret i skånska Revingehed 2021.

Fortifikationsverket äger, förvaltar och utvecklar Sveriges försvarsfastigheter. Verket är en av en av Sveriges största fastighetsägare.

Relaterade artiklar

Kommun döms att betala över 23 miljoner kronor till byggbolag
NCC bygger ut vattenverk i Umeå
De bygger kvirkelformade bostäder
Bygger nytt kafferosteri och huvudkontor