MVB Öst rekryterar ny vd internt

 
MVB Öst rekryterar ny vd interntTobias Lundberg blir ny vd för MVB Öst. Styrelsen i MVB har utsett Tobias Lundberg som ny VD i MVB Öst. Tobias tillträder sin nya roll omgående och ersätter Per Ununger som efter 20 år övertar rollen som koncernens styrelseordförande. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tobias Lundberg är utbildad civilingenjör från Väg- och Vattenbyggnad vid KTH och har olika befattningar inom MVB Öst i mer än 17 år, från starten som praktikant till rollen som  entreprenadingenjör, arbetschef och entreprenadchef. För två år sedan blev han utnämnd
till vice VD.

– Det känns inspirerande att anta utmaningen som VD och fortsätta utveckla våra affärer och kundrelationer i regionen. MVB har ett gott renommé på marknaden, vilket är något som jag ska fortsätta förvalta för att ytterligare stärka vårt varumärke. Det kommer även att vara en stor tillgång att fortsättningsvis ha Per som bollplank i egenskap av hans nya roll som ordförande, säger Tobias Lundberg.

I samband med styrelsemötet avgår Sture Kullman som styrelsens ordförande och fortsätter sitt engagemang i MVB-koncernen som styrelseledamot. 

MVB Öst har de senaste 20 åren gått från en omsättning på 100 miljoner till dagens dryga en miljard. Bolaget har vunnit flera utmärkelser och byggt många prestigefyllda projekt såsom Bank Hotel, Securitas HK och pågående Kv. Princeton i Hagastaden. MVB:s projekt Stockholm Norvik Hamn vann i dagarna Årets Bygge 2021. 

– Tobias är ett lysande exempel på den karriärsutveckling som finns inom MVB och hur vi inom företaget månar om våra medarbetare och den familjekänsla vi har byggt upp. Tobias har de rätta förutsättningarna för att utveckla bolaget vidare med sin gedigna erfarenhet och kunskap om bolaget, marknaden, kunderna och byggprocessen, säger avgående styrelseordförande Sture Kullman.

 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!