Nordbygg

Kändissnickare tipsar besökare

Full koll på verktygen från Knipex även på hög höjd.
Full koll på verktygen från Knipex även på hög höjd.

Hos tångtillverkaren Knipex demonstrerades höghöjdsarbete och Byggma lockade med kändissnickaren Mackan Nylén.

James McCracken på C2 Vertical Safety hissade upp sin kollega högt upp i taket i Nordbyggmässans B-hall för att visa Knipex smarta tänger med inbyggd ögla att haka fast säkerhetslinan i.

– Det är ganska unikt att verktygen kommer med ögla direkt från fabrik, de har tänkt till. Det är vi tacksamma för som jobbar på hög höjd, säger han.

Hos Byggma hittade vi kändissnickaren Mackan Nylén från tv-programmet Sommar med Ernst.

– Jag har byggt upp en modul här för att visa Byggmas breda sortiment från grund till tak och så bjuder jag på lite tips till besökarna. Relationen med bygghandeln är viktig tycker jag, att få hjälp att räkna på jobbet, leveranstider och liknande, säger Mackan.

Kändissnickaren Mackan Nylén hos Byggma.

Hos Derome visade man också företagets bredd. Där handlar det om från skog till färdigt hus. Med 75 år på nacken har de gjort en imponerande tillväxtresa och finns nu på 70 platser i landet med cirka 3000 medarbetare.

– Vi är ett familjeföretag som i dag drivs av 11 kusiner, vilket gör oss väldigt unika med vår storlek, säger Daniel Neander.

Österrike ställde upp med en nationsmonter där åtta olika företag ställde ut gemensamt. Pelletsbrännare, golvvärme och fix och fog var några av produkterna. Att skapa kontakter, hitta svenska återförsäljare och dela med sig av kunskap var främsta syftet för utställarna.

Österrikes nationsmonter. Foto: Susanne Bengtsson
Elisabeth Tollberg och Daniel Neander på Derome. Foto: Jenny Fors
En oas för trötta fötter hos Derome.
Caroline Wienberg delade ut Resorb i Byggfaktas monter.