Nakenbadare ryter till

Nakenbadare ryter till
Skanska vill bygga bostäder vid sjön Gerdsken i Alingsås. Det oroar traktens nakenbadare. <br></br> — Bebyggelsen kommer för nära inpå, säger Ebbe Davidsson, ordförande i Alingsås Friluftsklubb.

I en skogsslänt vid sjön Gerdskens sydända har medlemmarna i Alingsås Friluftsklubb hållit till i mer än 60 år. Här har de haft ett nakenbad med bastu, på lagom avstånd från Alingsås.

Sakta men säkert har dock bebyggelsen krupit närmare. Nu planerar Skanska bygga i nära anslutning till badet. Det oroar medlemmarna.

— Det vi har motsatt oss är den pågående förtätningen av området. Framförallt byggplanerna i det som kallas Rosendal på västra sidan av Gerdsken. Då blir det full insyn mot bastun, säger han.

Planerna för Rosendal ligger dock några år framåt i tiden. Bland annat ska detaljplaner arbetas fram. Och det är inte bara nackdelar med nya, närgångna grannar, anser Ebbe Davidsson.

— Nej, det är klart att Alingsås måste växa. Och förhoppningsvis får vi bättre bevakning av vår bastu som haft en del inbrott. Sedan får de som bosätter sig här naturligtvis bli nya medlemmar om de vill, säger han.

Relaterade artiklar

NCC bygger ut vattenverk i Umeå
Bygger nytt kafferosteri och huvudkontor
Tecknar bostadskontrakt värt 380 miljoner
Skanska bygger ny bussdepå i New York för 5 miljarder