Nyheter

Nationell energisamling <br></br> i Alingsås

Energisnåla renoveringar är samtalet för dagen på EnBo09-mässan i Alingsås.

Det är i Alingsås det händer. Staden är för närvarande värd för Nordens största energi- och bomässa, EnBo09. Under en dryg vecka, 24 april till 3 maj, är byggare, kommuner, tillverkare och återförsäljare samlade i Alingsås för att visa upp energieffektiva lösningar inom byggande. Arrangörerna räknar med 15 000 besökare.

Utöver själva mässan anordnas en rad seminarier kring energieffektivisering.

Dessutom öppnar Skanska byggarbetsplatsen vid det omtalade renoveringsprojektet Brogården för besök. På uppdrag av Alingsåshem håller Skanska på med Sveriges första renovering av ett miljonprogramsområde till moderna passivhus. Byggprojektet beräknas pågå till 2012. I februari kunde de första hyresgästerna att återvända till sina nyrenoverade bostäder.

— Att medverka vid EnBo09 ger oss möjlighet att visa upp och dela med oss av våra erfarenheter och vår kunskap inom grönt byggande, säger Johan Gerklev, miljöchef för Skanska Sverige.

EnBo09 ingår I EU-projektet Rebecee — Renewable Energy and Building Exhibitions in Cities of the Enlarged Europe — och är därmed delfinansierat av EU-kommissionens energiprogram ”Intelligent Energy Europe”.

EnBo09 arrangeras parallellt med den pågående konferensen Passivhus Norden i Göteborg som samlar de främsta inom passivhusbyggande.