Nyheter

NCC bygger åt Björn Dählie

Årevägen 130. Bild: NCC.

NCC ska bygga 15 lägenheter i centrala Åre på uppdrag av skidkungen Björn Dählie och bostadsrättsföreningen Årevägen 130. Affären har ett värde på 32 miljoner kronor.

NCC har fått nya uppdrag av den före detta norska skidkungen Björn Dählie. Tidigare har man byggt ett hundratal lägenheter. Nu byggstartar man 15 lägenheter på Årevägen i centrala Åre, med bara några hundra meter till skidbacken, Åresjön och nära kommunikationer.

Lägenheterna på Årevägen 130 blir mellan 42,5 och 79 kvadratmeter och till glädje för skidfantasterna får huset en gemensam vallabod i entrén.

– Det blir tre punkthus och ett gatuhus med lokaler i bottenplan på en av de sista obebyggda tomterna i centrala Åre, berättar Erik Wikén, produktionsledare på NCC.

Det här blir den sjätte fastigheten NCC bygger i området.

– Bygget påbörjas i maj och om försäljningen går bra planerar vi att bygga ytterligare två hus på tomten, säger Peter Burman, produktionschef på NCC Construction.

Tomten där lägenheterna ska byggas står idag tom efter att flera gamla hus har rivits. De nya husen kommer delvis att byggas av prefabricerade delar, vilket snabbar på byggprocessen. Det gör att byggnationen kan dra nytta av de månader under året då aktiviteten i Åre är lägre.

Första huset planeras stå klart för inflyttning i oktober 2016.