Nyheter

NCC bygger kontor i Köpenhamn

Bron mellan byggnaderna skapar en distinkt bild i stadsrummet. Illustration: PLH Arkitekter

NCC har tecknat kontrakt med PensionDanmark om en 13000 kvadratmeter stor kontorsbyggnad. Kontraktssumman uppgår till 400 miljoner kronor.

Kontorshuset ska byggas på Marmormolen i Köpenhamn i anslutning till ett annat NCC-projekt som nu uppförs: DFDS nya huvudkontor.  

Kontoret kommer att rymma cirka 550 fasta arbetsplatser, möteslokaler och en matsal för runt 240 personer. Dessutom kommer det att finnas en källarparkering, cykelparkering och lokaler för butiker på bottenvåningen. NCC samarbetar med ingenjörer från Rambøll och Acting är byggherrens konsult på bygget.

Minimumkravet är att byggnaden, som har ritats av PLH arkitekter, skall erhålla hållbarhetscertifieringen DGNB Gold.

– Vi ser fram emot att komma igång med det spännande bygget som har ett fantastiskt läge och några utsökta arkitektoniska detaljer, säger projektchef Ole Møller Petersen från NCC och tillägger: Projektet genomförs genom ett mycket konstruktivt samarbete mellan kund, konsulter och NCC. Resultatet blir en högkvalitativ kontorsbyggnad när det gäller layout, materialval, hållbarhet och inomhusklimat.

– Med kontorsbyggnaden färdigställer vi området vid Marmormolen, som kommer att svara mot PensionDanmarks önskemål för fastighetsinvesteringar, säger Marius Møller, direktör på PensionDanmark.

Marmormolen ligger centralt i den gamla frihamnen, som på senare år har förvandlats från en internationell hamn till ett populärt bostadsområde med kontor, restauranger, stormarknader och tunnelbana. 

Bygget påbörjas under tredje kvartalet 2021 och beräknas vara klart sommaren 2023.