Nyheter

NCC bygger labblokaler i Uppsala

Byggnaden får en yta på 4 000 kvadratmeter.

NCC har fått i uppdrag av klövern att uppföra en byggnad med labblokaler om totalt 4 000 kvadratmeter i Uppsala Business Park. Ordervärdet uppgår till cirka 100 miljoner kronor.

Projektet går under namnet Research hub. NCC blir totalentreprenör för projektet.

– Genom detta projekt kommer vi att kunna möta den stora efterfrågan på labblokaler i Uppsala Business Park. Tillsammans med NCC har vi tagit fram ett nytt flexibelt koncept för labblokaler som snabbt kan anpassas för att möta specifika behov. Projektet utgör startskottet för utvecklingen av Uppsala Business Park till en levande stadsdel och en innovationsmiljö som attraherar bolag, forskare och talanger från hela världen. Vi ser mycket fram emot att tillsammans med NCC förverkliga denna första etapp i den nya stadsdelen, säger Per Nilsson, regionchef för projektutveckling på Klövern.

Labblokalen uppförs enligt Miljöbyggnad nivå Silver med höga krav på till exempel låg energiförbrukning, god ventilation och bra materialval.

– Vi ser verkligen fram emot att delta i uppstarten av den nya omvandlingen av Uppsala Business Park. Här skapas fantastiska labbmiljöer för forskning och utveckling. Tillsammans med Klövern kommer vi att bygga en mycket flexibel basbyggnad med option om hyresgästanpassningar, säger Mattias Monbäck, avdelningschef i Uppsala Gävle/Dala på NCC Building Sweden.

Byggstart sker omgående och projektet beräknas vara färdigställt i november 2022.