Nyheter

NCC kan bli först med ägarlägenheter

NCC och allmännyttiga Trelleborgshem planerar att bygga fyra hus på Sockerbrukstomten i centrala Trelleborg. De kan bli först med att bygga för ägarlägenheter

Planerna på att införa den nya upplåtelseformen i ett av de fyra husen som planeras fanns redan innan regeringen sa ja till ägarlägenheter förra veckan, skriver Trelleborgs Allehanda.

— Vi har inte ändrat i våra planer. Vi för diskussioner med vår entreprenör NCC för närvarande, säger Kent Jönsson, vd för Trelleborgshem, till tidningen.

Avsikten är att försäljningen av ägarlägenheterna åtminstone delvis ska finansiera resten av bygget. Tre av de fyra husen, med totalt 100 lägenheter, ska bli vanliga hyreshus. Kostnaden för byggprojektet beräknas bli mellan 130 och 155 miljoner kronor.

Den 1 maj införs de nya reglerna om ägarlägenheter. Upplåtelseformen blir med de nya reglerna aktuell för nyproducerade lägenheter som inte har använts som bostad under de senaste åtta åren. En ägarlägenhet är en egen fastighet på samma sätt som en villa.