Nyheter

NCC lägger ner Loop Rocks

Foto: Peter Jansin

NCC lägger ner Loop Industries och stänger ner tjänsterna Loop Rocks och Hauly. 

Anledningen är ett bristande intresse från externa investerare.
– Vi hade gärna sett ett breddat ägande. Vi har försökt, men tajmingen har varit fel, säger Anna Trane, pressansvarig på NCC.

Sommaren 2016 lanserade NCC den egenutvecklade digitala plattformen Loop Rocks, som fungerar som en marknadsplats för sekundära byggmaterial som sten, jord och fyllnadsmassor. Syftet med tjänsten var att användare skulle kunna matcha utbud och efterfrågan av byggmassor som sten och jord mellan varandra  

Nu meddelar Loop Industries att verksamheten kommer att avvecklas den 14 juni 2019. Det betyder att bolagets tjänster och marknadsplatser upphör. Utöver Loop Rocks avvecklas även Hauly, digital beställningstjänst för transporter inom bygg- och anläggning.

– Med Loop Industries ville vi testa och utveckla nya lösningar för byggbranschen. Intresset har hela tiden varit stort, men i strategin låg också att vi på sikt ville se en ägarförändring. För en öppen plattform skapar det ökad transparens och trovärdighet, säger Anna Trane.

När man nu inte lyckats knyta till sig nya ägare väljer man att avveckla verksamheten.

– För ett år sedan gick vi ut och signalerade att vi gärna ville se externa ägare så vi har försökt under en period. När man är tidigt ute med något nytt så kan det ibland bli fel tajming.

En annan anledning till att NCC nu avvecklar Loop Industries är det förändringsprogram som pågår inom bolaget och där fokus ska riktas mot kärnverksamheten.

– NCC renodlar verksamheten, och det här är inte kärnverksamhet, säger Anna Trane.

Loop rocks fick snabbt måna användare och i dagsläget är 16 000 användare knutna till tjänsten. I februari i år lanserades plattformen även i Norge.