Nyheter

NCC lanserar Svanenmärkta småhus

NCC:s nya småhustyp har liten påverkan på miljö, klimat och hälsa med sina sunda material och mycket låga energianvändning. Först ut är närmare 70 nya hus i Haninge och Huddinge i Stockholm.

– Vill man bo klimatsmart så är NCC:s småhus ett bra val då de klarar våra tuffa energikrav för eluppvärmda småbostadshus. Våra stränga krav på kemikalier och andra råvaror leder till att ett Svanenmärkt hus även är ett bra val för hälsan, säger Mikaela de Waern, miljöhandläggare Svanen, i ett pressmeddelande.

De första av NCC:s Svanenmärkta småhus byggs i Huddinge. I juni 2014 är de 19 villorna klara för inflyttning och 16 av dem är redan sålda. I helgen startade försäljningen av totalt 49 kedjehus, parhus och radhus som byggs i Haninge.

– Behovet av nya bostäder är stort, framförallt i storstäderna. Utöver bostadsrätter och hyresrätter ser vi även en stor potential för småhus. De småhus vi har utvecklat är ett mycket bra exempel på de miljöanpassade bostäder som våra kunder efterfrågar. Att hela byggsystemet nu Svanenmärks är oerhört positivt, säger vd Mattias Lundgren, NCC Boende.

Nästan alla NCC Boendes småhus kommer att byggas med den nya Svanenmärkta hustypen.