Nyheter

NCC nyanställer flera hundra

Uppgången i konjunkturen kommer snabbare än väntat. Och under de närmaste åren går många på NCC i pension. Det är orsakerna till att NCC Construction startar en kampanj för att få tag på nya medarbetare.

Affärschefer, anbudsingenjörer, platschefer, projektledare — just nu söker NCC Construction 51 nya medarbetare under rubriken ”lediga jobb” på sin hemsida.

Det är bara början.

Enheten Construction kommer att behöva flera hundra nya medarbetare under de närmaste åren. Delvis därför att man förväntar sig att ett stort antal kommer att gå i pension, men också därför att uppgången i konjunkturen kom snabbare än väntat.

Behovet av nya medarbetare finns över hela landet, inte bara Stockholm och de andra storstadsområdena.

Just nu är det Construction som kampanjar. Men det skulle kunna vara nästan vilket affärsområde som helst, även om behovet av nytt folk inte är lika stort på de flesta andra affärsområden. NCC som helhet söker alla typer av yrkeskategorier, alltifrån affärschefer, ingenjörer, inköpare, projekteringsledare till grävmaskinister och de flesta hantverksjobb.

Och NCC är inte ensamt i Bygg-Sverige om att behöva nytt folk. Skanska söker för närvarande minst 38 medarbetare under ”Lediga jobb” på sin hemsida. Peab söker 17 lediga tjänster.

Dessa siffror från Peab och Skanska är alltför lågt hållna. Flera av annonserna omfattar ett antal personer, till exempel platschefer, projektchefer och så vidare.