Nyheter

NCC och Riksbyggen i samarbete i Västerås

Tomtvy Brf Sömärket där de fem huskropparna ska byggas. Foto: Riksbyggen

NCC och Riksbyggen ska tillsammans bygga 80 bostadsrätter på halvön Lillåudden i Västerås. Ordervärdet uppgår till cirka 160 miljoner kronor.

– Tillsammans med NCC och deras bostadskoncept får vi en trygg produktion med fokus på moderna lösningar och materialval av hög kvalitet i Brf Sjömärket, säger Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef Bostad för Riksbyggen Bostad Bergslagen.

Kvarteret består av fem hus som uppförs på halvön Lillåudden, ett nytt bostadsområde i Västerås hamn.

Bostäderna byggs enligt NCC Lamell, ett koncept som ger välplanerade lägenheter med hög boendekvalitet, låg energiförbrukning och god fastighetsekonomi. Husen får Svanenmärkning och utrustas med solceller. NCC har byggt enligt detta bostadskoncept på flera håll i Sverige, bland annat i Örebro, Sundsvall och för Riksbyggen i Linköping.

– Vi har haft ett väldigt bra samarbete med Riksbyggen där vi från tidigt skede tillsammans har arbetat fram ett attraktivt projekt för Riksbyggens kunder. Med effektiva planlösningar bygger vi fler moderna och hållbara hem i ett riktigt eftertraktat och sjönära läge, säger Anders Lindkvist, affärschef NCC Building Sweden.

Projektet ingår i det rikstäckande ramavtal som NCC och Riksbyggen tecknade 2019 för utveckling av hållbara bostäder med standardiserade lösningar.

Byggstart sker under hösten 2021. Inflyttning beräknas starta i slutet av 2023.