Nyheter

NCC säljer ännu en vägserviceverksamhet

Förra året sålde NCC den finska och svenska Road Service-verksamheten. Nu säljs även den danska.

NCC säljer Road Services Danmark till tyska investmentbolaget Mutares. Förra året såldes även de svenska och finska Road Service-delarna till Mutares.

Enligt NCC är förklaringen till försäljningen att vägserviceverksamheten har få synergier med andra delar av NCC samt låg lönsamhet.

– Mutares äger redan verksamheten i Sverige och Finland som drivs under namnet Terranor, och vi har nu kommit överens om att de också tar över verksamheten i Danmark. Mutares erbjuder en bra plattform för framtida utveckling, säger Kenneth Nilsson, affärsområdeschef NCC Infrastructure i ett pressmeddelande.

NCC Road Services Danmark har ett antal driftsavtal och är specialiserade inom områden som sopning, underhåll av vägkanter, skyltar och trafikflöden, ogräsbekämpning och platsgjutna kantstenar. Road Services Danmark arbetar rikstäckande via sju regionkontor. Verksamheten har cirka 200 anställda.

Affären beräknas få en marginellt positiv påverkan på resultatet och kassaflödet när affären stängs, vilket förväntas ske i det andra kvartalet.