Nyheter

NCC säljer förlusttyngd verksamhet

NCC säljer asfaltsverksamhet. Bild: Gettyimages

NCC säljer sin finska asfaltsverksamhet med cirka 200 anställda.
– Den här avyttringen har varit en del av vår plan för ökad lönsamhet inom affärsområdet sedan förra året, säger Ylva Lagesson, affärsområdeschef på NCC Industri.

Köpare är finska Asfalttikallio. NCC:s finska verksamhet har, enligt bolaget, gått i förlust under flera år och förväntas få en negativ effekt på 180 miljoner kronor det fjärde kvartalet i år för NCC:s affärsområde Industry. Enligt NCC är enheten liten och har få strategiska synergier med andra delar av NCC i Finland.

– Asfalt Finland har bättre strategiska synergier med sin nya ägare som då kan erbjuda verksamheten och våra medarbetare bättre utvecklingsmöjligheter, säger Ylva Lagesson, affärsområdeschef för NCC Industry i ett pressmeddelande.

Parterna har enats om att inte uppge köpeskillingen. Verksamheten arbetar rikstäckande i Finland.

– Förvärvet av NCC:s asfaltverksamhet i Finland ger oss en utmärkt möjlighet att genomföra vår tidigare lagda strategi med hjälp av den utrustning och professionell personal som övergår från NCC till oss, säger Antti Kalliomaa, vd på Asfalttikallio.

Asfalttikallio förvärvar tillgångarna och övertar medarbetare och pågående kontrakt kopplade till asfaltsverksamheten. NCC:s stenverksamhet ingår inte i affären, enligt pressmeddelandet.