Nyheter

NCC ska hjälpa utsatta

NCC satsar på välgörenhet. Under tre år ska man hjälpa Stadsmissionen i Göteborg med byggtjänster. — Långsiktiga samarbeten är en trygghet för vår verksamhet. Vi hoppas det kan inspirera fler företag till idéer om hur deras produkter eller tjänster kan hj

Det är första gången Stiftelsen Göteborgs Kyrkliga Stadsmission tecknar avtal med ett byggföretag. Och först ut i NCC:s välgörenhetsprojekt är gemensamhetslokalen gatljuset på Ringön i Göteborg. Där kan psykiskt sjuka, missbrukare och hemlösa sova ut, tvätta sig, äta och få en medmänniska att prata med. Arbetet, som sätter igång i början av december i år, innebär bland annat att NCC ska byta golv, måla om och bygga om rumsindelningen. Arbetet startar i början av december i år.

NCC Göteborg har tidigare huvudsakligen sponsrat idrottsklubbar i staden, men väljer nu i stället att fokusera på hjälp till utsatta människor.

— Det är naturligt för oss att ställa upp för dem som behöver det bäst. Dessutom finns det behov hos Stadsmissionens av just vår kompetens, att bygga och renovera byggnader, säger Henrik Lindblad, marknadschef i Göteborg för NCC Construction Sverige i ett pressmeddelande.

NCC kommer även att informera sina kunder om att de kan lämna överblivna möbler och kläder till Stadsmissionen.