Nyheter

NCC visar miljöteknik

NCC:s mål är att vara det ledande byggföretaget inom miljöområdet. Som enda byggföretag på årets miljöteknikmässa ”Cleantech Scandinavia” visar de sina miljösatsningar.

Byggbolaget visar byggteknik och berättar om sin klimatdeklaration där det beskrivs hur varje bostad inverkar på miljön.

— Byggnader och infrastruktur påverkar miljön, både under byggprocessen och under drifttiden. Vi måste ta ansvar för att minimera den påverkan. Miljö och energi står i fokus inom all verksamhet, på alla nivåer inom NCC, säger Göran Gerth, miljöchef på NCC.

NCC visar även lösningar för hur man bygger hus med lägre energiförbrukning än normala nybyggen och hur man kan bygga ett noll-energihus. Några exempel är Passivhus, Greenbuilding och NCC Concept House.

NCC Roads visar metoder för att minska koldioxidutsläpp när man tillverkar och lägger ut asfalt, och hur kross, asfalt och byggavfall kan återvinnas.

Byggbolagets koncernchef Olle Ehrlén är på plats som talare på en konferens i anslutning till mässan för att tala om vikten av att utveckla ett hållbart byggande.