Nyheter

NCC:s Loop Rocks lanseras i Norge

Foto: Sten Jansin.


Loop Rocks, NCC:s virtuella marknadsplats där användare kan matcha utbud och efterfrågan av byggmassor som sten och jord mellan varandra etableras nu i Norge. 
Loop Rocks öppna plattform och app har redan över 9 000 användare i Sverige, Finland och Danmark.


– Efter den norska expansionen blir Loop Rocks en helnordisk plattform, säger Carl Zide, chef för Loop Rocks.
 
I Norge uppgår marknaden för hantering av jord och sten till cirka 25 miljarder svenska kronor. Norge är det land i världen som har de högsta bygginvesteringarna per capita, enligt Euroconstruct.

– Den norska byggindustrin är en förebild för oss och präglas av stränga miljökrav, moderna byggföretag och stora investeringar. Detta är en stor möjlighet för Loop Rocks som vi inte vill missa, säger Carl Zide, chef Loop Rocks, i ett pressmeddelande.

 En av de viktigaste delarna i Loop Rocks verksamhet är att säkerställa att alla massor som passerar Loop Rocks plattform är miljöprovtagna och innehar rätt dokumentation. I Norge kommer Loop Rocks inledningsvis att samarbeta med partners som Cowi, Sweco och Norconsult för att försäkra användarna om en lokal närvaro av miljökonsulter.

-Loop Rocks skapar nya cirkulära flöden genom att återanvända byggmassor mellan byggarbetsplatser, anläggningar och lastdeponier. Loop Rocks hjälper sina användare att reducera kostnaderna för hanteringen av byggmassor samtidigt som de minimerar sin miljöpåverkan med färre transporter och ökar återanvändningsgraden av befintliga massor, säger Tor Heimdahl, kommunikationschef för NCC i Norge.

Loop Rocks lanseras den 28 februari i samband med det norska byggevenemanget Stein i Vei. 

– Efter den norska expansionen blir Loop Rocks en helnordisk plattform. De nordiska byggmarknaderna har mycket gemensamt och nya digitala lösningar som Loop Rocks skapar synergier som inte tidigare fanns inom och mellan marknaderna, säger Carl Zide, chef för Loop Rocks.

Loop Rocks, som lanserades i Sverige 2016 och i Danmark och Finland 2017, är en öppen plattform för effektivare hantering av sten, jord och andra sekundära fyllnadsmassor på byggarbetsplatser, både mellan företag och privatpersoner. Genom att ”loopa” materialet direkt mellan platserna förhindras att merparten av byggnadsmaterialet, som i nuläget, hamnar på deponi.