Nyheter

Neptun är Framtidens fastighet

"Framtidens fastighet" vinns av kvarteret Neptun som byggts av Sveafastigheter Bostad.

Kvarteret Neptun, som byggts av Sveafastigheter Bostad, är ”Sveriges smartaste fastighet” . Priset delades ut på fastighetsmässan i Kista. 

– Neptun har tänkt ett steg längre i sitt sätt att spara energi, säger Petra Wohner, projektledare för Fastighetsmässan. 

Priset för ”Framtidens fastighet” delas ut till en fastighet som ur alla perspektiv har byggts med en stark framtidsvision. Fastigheten ska vara hållbar, energieffektiv, har nytänkande teknik och skapar en användarvänlighet för människorna som vistas i fastigheten. En fastighet som är byggd för framtidens utmaningar. Det finns en enorm potential att spara energi med hjälp av ny teknik och automation i fastigheter, samtidigt som både komfort, säkerhet och trygghet kan förbättras.

– Neptun och Sveafastigheter är värdiga vinnare av det här priset på så många sätt. ”Framtidens fastighet” vill sätta fokus på de företag som jobbar innovativt för en ännu mer hållbar bransch. Neptun har tänkt ett steg längre i sitt sätt att spara energi och därför vinner de priset i år, säger Petra Wohner, projektledare för Fastighetsmässan. 

Sveafastigheter Bostad, som byggt Neptun, vinner ”Framtidens fastighet”, bland annat för sina satsningar på sammansatt ny teknik som skapar mycket energieffektiva byggnader, något som också gynnar deras hyresgäster. 

Kvarteret Neptun ligger i Västerås och innehåller 121 hyreslägenheter. 

– Vi älskar utmaningar! När vi lovade Västerås Stad Plusenergi och Miljöbyggnad Guld så tog vi oss an en rejäl utmaning. Nu har vi lyckats och Neptunprojektet visar vägen för en framtid med inte bara täta och välisolerade hus utan även hus fyllda med bra och lönsam teknik. Vi tänker hålla oss kvar i täten och fortsätta utveckla för framtiden. Långsiktigt, hållbart och med hög arkitektonisk kvalitet, kommenterar Svante Jernberg, vd Sveafastigheter Bostad.

Priset Framtidens Fastighet delades ut för tredje året. Prisutdelare var Anna Kinberg Batra.