Nyheter

Nobelberget i Sickla växer

Nya bostäder byggs i Sickla. Foto: Atrium Ljunberg

Nu adderas nästa pusselbit till Nobelberget i Sickla. I samband med att det första bostadskvarteret står klart för inflyttning i oktober påbörjas byggnationen av nästa bostadskvarter med 56 bostäder. Under hösten färdigställs även det nya Sicklastråket, ett promenad- och cykelstråk som binder ihop Nobelberget med Hammarby Sjöstad och Sickla.

Totalt planeras 500 bostäder på Nobelberget i Sickla och det första bostadskvarteret med 68 lägenheter står klart för inflyttning i oktober. I september påbörjas försäljningen av ytterligare 56 bostäder. Det nya bostadskvarteret börjar byggas under hösten och inflyttning planeras till sommaren 2022.

– De första bostäderna på Nobelberget har varit mycket eftertraktade och är så gott som slutsålda. Vi ser därför fram emot att redan nu få presentera vårt nästa bostadskvarter, säger Ulrica Thelin försäljningsansvarig för bostäder på Atrium Ljungberg.  Urbant, industriellt och inbjudande är ledorden för det nya kvarteret, avslutar Ulrica.

I utvecklingen av Nobelberget bevaras flera av de ursprungliga industribyggnaderna. Bland annat den karaktärsfulla tegelbyggnaden Formalinfabriken som omvandlats till kontor, med ett kafferosteri i entréplan och ett gemensamt kök för de som bor och verkar på Nobelberget. Den historiska Panncentralen blir en förskola i lekfull miljö. Verksamheten kommer att drivas av Jensen förskolor och öppnar i januari nästa år.

– För oss är livet mellan husen minst lika viktigt som livet innanför tröskeln. Sicklastråket, som binder samman Nobelberget med Hammarby sjöstad och Sickla, blir ett härligt promenadstråk med både park och uteserveringar. Kafferosteriet i Formalinfabriken slår upp sina dörrar mot stråket senare i år och under hösten kommer vi även kunna välkomna alla padelentusiaster till de nya padelbanorna på Nobelberget, säger Håkan Hyllengren, affärsutvecklingschef för Sickla på Atrium Ljungberg.