Nyheter

Nordbygg ställs in helt i år

Peter Söderberg, projektchef Nordbygg. Foto: Susanne Bengtsson

Coronakrisen sätter stopp för Nordbygg 2020. Istället kommer den stora byggmässan att genomföras i april 2021.  

– Läget har förändrats, konstaterar Nordbyggs projektchef Peter Söderberg.

Coronapandemin satte stopp för Nordbygg nu i april, och i mars meddelade organisationen att man hittat ett nytt datum för mässan.  Planen var att flytta Nordbygg till i höst, 29 september – 2 oktober.

Nu kommer ytterligare ett nytt besked. Nordbygg ställs in helt i år och flyttas istället fram ett helt år, till 20-23 april 2021.

– Läget har förändrats och vi har haft mycket diskussioner internt och med utställare och kunder om det verkligen är möjligt att genomföra mässan i höst och med sådan kvalitet som alla förväntar sig, säger Peter Söderberg, projektchef för Nordbygg.

Det är flera omständigheter som gör att man nu tagit beslutet att flytta fram Nordbygg ett år, och man lyssnar på prognoser och rekommendationer från myndigheter.

– Det råder en stor osäkerhet. Vi är ju en stor internationell mässa och det är tveksamt om det internationella resandet tar fart i höst.

Dessutom har delar av Stockholmsmässan byggts om till ett fältsjukhus.

– Vi vet inte ens om vi har tillgång till hela anläggningen i höst, konstaterar Peter Söderberg.

Dessa osäkerhetsfaktorer har gjort att man beslutat att flytta mässan, något som kräver tid och planering med tanke på att det är många mässor som letar nya datum.

– Det är viktigt att ta ett sådant här beslut i god tid.

Cirka 850 utställare var inbokade på Nordbygg 2020 och närmare 50 000 besökare förväntades till mässan.