Nyheter

Nu fylls arenan med snö

Foto: Serneke.

Göteborgs Nya Arena håller på att färdigställas. För tillfället läggs den första snön i skidhallen.

När multiarenan står klar i juli 2015 är det bara för skidåkarna att spänna på sig skidorna och ge sig ut i det 1,2 kilometer långa skidspåret.

I Kviberg bygger Serneke Nordens största multisportanläggning, vid namn Göteborgs Nya Arena. Arenan innehåller fullstor fotbollsplan, hotell, gym och skolor med mera. Skidhallen utgör den mer spektakulära delen av idrottsanläggningen. De kommande veckorna färdigställs byggnaden för inflytt, och i förra veckan inleddes arbetet med att lägga snö i inomhusskidspåret.

Projektet Göteborgs Nya Arena är utvecklat av byggkoncernen Serneke som tillsammans med delägaren Prioritet Finans rott det i hamn.  Byggnationen påbörjades under hösten 2012 och efter nästan tre år öppnar den 45 300 kvm stora arenan snart för allmänheten.

– Idén om att bygga arenan kom för mer än tio år sedan, det var ingen som trodde att projektet skulle gå vägen då. Så att nu få se snön komma på plats i skidanläggningen känns riktigt bra, säger Ola Serneke, Koncern vd på Serneke och delägare i arenan, i ett pressmeddelande.

Skidanläggningen, som kommer drivas av Nordic Wellness, innehåller ett 1,2 kilometer långt inomhusskidspår och kommer att ge möjlighet till skidåkning året runt. Hallen ska hålla minusgrader året om.

Enligt Nikola Jovetic, projektledare på Serneke, kan snömaskinen tillverka cirka 250 m³ snö på 24 timmar. Det betyder i teorin att hallen kan fyllas med snö på tio dagar om maskinen körs dygnet runt. Realistiskt sett tar det dock cirka tre veckor att fylla hela skidsalen eftersom det krävs en del injusteringar för att få rätt kvalitet på snön.

Målet är att locka skidåkare, både bredd och elit, från södra Sverige, men även från Danmark och Tyskland.