Nyheter

Ny affärsområdeschef för Building Nordics

Catarina Molén-Runnäs. Foto: NCC

Catarina Molén-Runnäs blir ny affärsområdeschef för NCC Building Nordics.
Hon tillträder senast 1 februari 2020 och efterträder Klaus Kaae som har beslutat sig för att lämna sin roll som affärsområdeschef och övergå till senior rådgivare. 


Catarina Molén-Runnäs kommer från Nordic Choice Hotels där hon sedan sex år är CPO och VD för Nordic Property Management.

– Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till NCC där jag började min karriär och ta mig an den här rollen. Jag har arbetat på nordisk bas sedan 2004 och ser stor potential i att fortsätta utveckla NCC i Danmark, Norge och Finland, säger Catarina Molén-Runnäs tillträdande affärsområdeschef för NCC Building Nordic.

Catarina Molén-Runnäs är civilingenjör från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, och hon började sin karriär på NCC

Det var på NCC jag lärde mig grunderna och byggde den bas som jag stått på i yrkeslivet. Jag började som utsättare och jobbade även som arbetsledare och platschef. Nu ser jag fram emot att återvända och lära känna bolaget i den här rollen.  

Catarina Molén-Runnäs har arbetat med fastighetsutveckling över hela Norden och har erfarenhet från samtliga nordiska länder.

– Jag har jobbat på kundsidan de senaste 20 åren.  

Klaus Kaae, avgående affärsområdeschef, och Tomas Carlsson, koncernchef för NCC, kommenterar rekryteringen:

– Jag välkomnar Catarina Molén-Runnäs tillbaka till NCC. Det finns stora tillväxtmöjligheter för Building Nordics i samtliga tre länder där hennes erfarenhet blir värdefull, säger Klaus Kaae har valt att lämna sin operativa roll efter 34 år på NCC i olika ledande positioner. Han fortsätter på NCC som senior rådgivare till bolaget, i ett pressmeddelande.

– Klaus Kaae har spelat en viktig roll för att driva utvecklingen inte bara av NCC utan av hela branschen i Danmark och övriga Norden under sina 34 år på NCC. Jag är glad för att han kommer att fortsätta att bidra till NCC i en annan roll men vill ändå redan nu tacka honom för hans insatser, säger Tomas Carlsson.

Catarina Molén-Runnäs tillträder senast 1 februari 2020.