Nyheter

Ny avdelningschef på Svevia

Nicklas Stenqvist. Foto: Svevia.

Byggvärlden har tagit tempen på Nicklas Stenqvist, ny avdelningschef för Ballast på Svevia. Han ingår i division Beläggnings ledningsgrupp och upprätthåller även tjänsten som arbetschef för Ballast Väst.

Sommar är ju nästan synonymt med vägarbeten, är det högsäsong på jobbet nu?

Ja, det stämmer, och precis innan semestern är det också väldigt intensivt både i täkterna och på kontoret. Nu gäller det att leverera det vi har lovat till kunderna, samtidigt som vi planerar och producerar för de uppdrag som kommer efter semestern.

Vilka är dina främsta uppgifter som avdelningschef för Ballast?

Mitt främsta fokus är att fortsätta utveckla och förbättra verksamheten och det nya Svevia. Avdelning Ballast påvisar en positiv utveckling och det känns bra att de förändringar vi genomför också påverkar resultatet positivt.

Vilka utmaningar finns i branschen?

Vi har en spännande marknad framför oss. För att vara konkurrenskraftiga, med effektiva processer och låga kostnader, är det viktigt att vi har rätt resurser och ett starkt ledarskap. Den största utmaningen är att klara av generationsskiftet utan att tappa kompetens och tempo. De som går i pension besitter mycket erfarenhet som ska föras över till våra nya medarbetare. 

Har du några semesterplaner?

Nej, jag har inga semesterplaner. Semester för mig är när kalendern är tom några veckor och man tager dagen som den kommer.