Nyheter

Ny bok om passivhus

NCC lanserar en bok om passivhusen i Beckomberga på den pågående passivhuskonferensen i Göteborg. Över 400 personer har samlats för att prata energisnålt byggande.

Boken bygger på NCC:s erfarenheter från planeringsprocessen av det första passivhusbygget i egen regi, Beckomberga Passivhus i Stockholm.

— Det är den första boken i Sverige om passivhus och den är skriven i samarbete med arkitekter på Brunnberg & Forshed vilket ger den en annan vinkel än de ingenjörsrapporter som finns sedan tidigare. Boken beskriver hela planerings- och byggprocessen av passivhusen i Beckomberga, säger Svante Wijk, energisamordnare på NCC Construction Sverige.

Boken vänder sig till företag och personer som ska ge sig in i processen att projektera och bygga ett passivhus. Den delas ut på konferensen Passivhus Norden som pågår i Göteborg 27-29 april.

Här är experter från Norden och Europa samlade för att dela sina erfarenheter av passivhus.

— Det är fullt med folk här, över 400 personer. Att det är så mycket folk som har samlats på en så pass nischad konferens visar att det finns ett stort intresse för att bygga energisnålt, säger Svante Wijk.

Parallellt visar NCC även en passivhus-byggbod på energi- och bomässan EnBo09 som pågår parallellt i Alingsås.